Freeride Ski-Opening Saalbach (odpovedano)

Freeride termin: 10.12.-13.12. 2020, Saalbach

Letos odpovedano zaradi epidemioloških ukrepov!

Cena: že od 190€ dalje. 

Freeride:3 out of 5 stars
Proge:4 out of 5 stars
Kondicija:2 out of 5 stars
Perfectride team bo začel sezono z pravim Freeride openingom v avstrijskem Saalbachu. V primeru ugodnih snežnih razmer bomo namreč tridnevno smučanje začinili s freeride kliniko, kjer boste lahko ob naših ekspertih deležni sledečega:

 • izposoja in test freeride
 • osnovni napotki za freeride smučanje (ravnanje z lavinsko žolno, izbira terena,
 • nasveti glede izbire opreme,…)
 • smučanje po neznanih terenih v spremstvu naših ekspertov
 • za tiste, ki vas freeride ne pritegne, bo organizirana smučarska klinika ter test alpskih smuči. Nasveti, skrivnosti in spodbuda s strani naših ekspertov za več smučarskih užitkov v nadaljevanju sezone

OSNOVNI FREERIDE paket – od 190 EUR/osebo

V ceni je zajeta nastanitev v Jugend gastehaus Zirmhof** (3x polpenzion v večposteljni sobi, za dvoposteljno sobo je potrebno doplačilo 45€), freeride ali smučarska klinika ter organizacija dogodka

LUX FREERIDE paket – od 349 EUR/osebo

Nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu Tiroler Buam**** z gourmet zajtrkom, vstopom v Welness center (finska, turška in infra sauna), freeride ali smučarska klinika ter organizacija dogodka. Doplačilo za enoposteljno sobo znaša 25 EUR/osebo.

SMUČIŠČE:
Saalbach leži na nadmorski višini 1003m in mnogi ga imenujejo kar »smučarski cirkus«. To ime je dobil po vrhunski smučariji, ter norih zabavah na smučišču. Smučišče se razprostira do 2200m nadmorske višine in nudi 200km smučarskih prog, vseh zahtevnostnih stopenj. Poleg številnih prog, pa smučišče nudi ogromno možnosti za smučanje izven urejenih terenov in je zato pravi skriti raj za freeriderje, še toliko bolj od kar je narejena povezava s Fiberbrunnom, od letos pa tudi s smučiščem Schmittenhöhe!  To je tudi razlog, da je opening freeridersko obarvan, smučišče pa je idealno za vse stopnje freeride navdušencev. Nudi številne skrite spuste, ki jih boste lahko odkrivali skupaj z našimi izkušenimi smučarskimi vodniki, ter tako varno spoznavali to zvrst smučanja. V kolikor snežni pogoji ne bodo omogočali avantur izven urejenih terenov, je dovolj blizu tudi kaprunski ledenik. Za vse tiste, ki še nimate freeride izkušenj in nimate svoje opreme, bomo poskrbeli, saj bo na voljo dovolj smuči, prav tako pa tudi nekaj lavinske opreme. 
PROGRAM:

Freeride klinika vsak dan od 10. do 14. ure

  • Freeride klinika bo potekala v manjših skupinah, ki jih bodo vodili naši izkušeni smučarski vodniki. Glede na snežne razmere vas bodo vodili po skritih terenih Saalbach Hinterglema in vam na varen način predstavili vse čare takega smučanja. V okviru freeride klinike si boste lahko sposodili smuči, spoznali osnove varnega gibanja v skupini in popravili tehniko smučanja izven urejenih terenov
 • Freeride klinika se bo začenjala vsako jutro v zajtrkovalnici ob 8.30 z obveznim sestankom in planom za tisti dan
 • Vsi udeleženci freeride klinike morajo imeti obvezno lavinsko opremo in čelado
 • Udeležba v freeride kliniki je na lastno odgovornost

Smučarska klinika vsak dan od 10. do 14. ure

 • Smučarska klinika bo potekala za vse tiste, ki se raje držijo urejenih prog, oz. v primeru, ko razmere ne bodo omogočale smučanja izven urejenih prog.
 • Nasveti, skrivnosti in spodbude, ki vam jih bodo podali naši eksperti, vam bodo še kako prav prišli v nadaljevanju sezone
 • Smučarska klinika se bo začenjala vsako jutro v zajtrkovalnici ob 8.30 z obveznim sestankom in planom za tisti dan
 • Udeležba v smučarski kliniki je na lastno odgovornost
NAMESTITEV:

Tiroler Buam****

Odličen hotel z resnično dobro kulinariko. Smo preverili lani in zato se tudi semkaj vračamo. Do 1. gondole je potrebno prečkati le cesto.

Sobe so izbrano opremljene, kategoriji primerno in so eno,dvo in več posteljne. Na voljo je tudi nekaj družinskih sob.

Jugend gastehaus Zirmhof**

Hiša se nahaja cca 3 km iz centra Saalbacha ter 100m od prve žičnice ter predstavlja idealno izhodišče za smučanje izven prog.

Nastnitev je v večposteljnih sobah s TWC

SMUČARSKE VOZOVNICE:

Smučarske vozovnice za odrasle: 3 dni 129,50€, možni popusti za imetnike ISIA in IVSI kartice. Cene so informativne, smučarske vozovnice si priskrbijo udeleženci sami.

PRIJAVA IN POGOJI UDELEŽBE:

Prijavite se na:
booking@perfectride.si
ali preko obrazca na spletni strani. Ob prijavi navedite sledeče podatke: Ime in priimek, naslov, e- mail, mobitel in željo po izposoji opreme.

Prevoz v lastni režiji. V primeru da imate željo po skupnem prevozu ali iščete sopotnike, nam to javite čimprej in poizkusili vam bomo urediti prevoz.

Udeležba na smučarski ali freeride kliniki, ki je del programa openinga, je obvezna. Samo namestitve ni mogoče koristiti.

Zbor udeležencev openinga je v četrtek,10.12.2020 v hotelu Zirmhof ob 18.00. (v kolikor boste prihajali kasneje, navedite ob prijavi). V kolikor snežne razmere ne bodo ugodne, je rezervni termin teden kasneje!!!

Možna je izposoja lavinskih žoln in freeride smuči. Priporočamo sklenitev zavarovanja v primeru nezgode.

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Prijavite se na:
booking@perfectride.si
. Ob prijavi navedite sledeče podatke: Ime in priimek, naslov, e- mail, mobitel in željo po izposoji opreme.

This form is currently undergoing maintenance. Please try again later.