Dolomiti namesto Tignesa

Naš januarski trip smo pred sezono planirali izvesti v Tignes. Še 14 dni pred odhodom je kazalo, da bo destinacija in termin pravšnji, a se je mati narava odločila malo drugače in vremenske karte popolnoma premešala. Ker smo po naravi razvajeni in se nam po zratrakiranih pistah ter trdi skorji ne vozi, smo hitro ugotovili, da bodo razmere za nas precej boljše v Dolomitih. In smo šli v akcijo…

V izvidnici smo bili trije, Jernej, Zavr in jaz. Ker so bili dopusti pač planirani smo se podali na pot pozno v soboto. Pričakala nas je prava zimska pravljica in le premišljeno pakiranim ketnam se imamo zahvaliti, da smo prvo noč prespali v apartmaju.

Zjutraj je medlo na polno, pa že tako je bilo preveč snega, zato smo dan preživeli v iskanju gozdičkov, kjer smo se lahko dodobra naigrali. V naslednjih dveh dneh nam je vreme podarilo zimsko pravljico in Marmolado smo presmučali po dolgem in počez, praktično ne da bi se kdo spustil pred nami. V sredo se nam je pridružila še glavnina ekipe in skupaj smo opravili spust iz Marmolade, skozi kanjon po mulatjeri v smeri Canazei-a. Verjetno eden izmed najlepših, najbolj slikovitih pa tudi drznih spustov, kar smo jih kdaj presmučali. Četrtek in petek smo preživeli ob kratkih vzponih na zanimive vrhove v okolici Arabbe, kjer smo še po tednu dni našli slab meter čistega pršiča. Za glavo in noge ravno pravšnji izzivi. V soboto smo si privoščili še odkrivanje nove smeri, kjer je Božo obnovil osnove skioninga, možgančki pa so bili počasi že siti ”ovog bjelog govna”.

Redko sem na smučarijah po cel teden, ampak če bi bile vse take kot ta teden, bi bil večkrat. Hvala vsem udeležencem za izjemen teden, hvala Zavru in Jerneju za foto in video material in predvsem hvala materi naravi, da nas je tako lepo pobožala.

Slike in video pa povejo več kot besede…

Lp in srečno v naslednji epizodi,

MARKO