HELISKI / CATSKI IN SEVERNI SIJ

V Kanado tokrat malo drugače. Smučarsko avanturo bomo začeli veliko bolj na severu in z nekaj sreče bomo uzrli tudi severni sij, ki nam bo dal zagotovo dodatne energije za še eno nepozabno smučarsko popotovanje. Veliko gostom smo že dokazali, da čeprav se na prvi pogled zdi tako popotovanje nedosegljivo in smučanje s pomočjo helikopterja (Heliski) in teptalnega stroja (Catski) prezahtevno in morda celo ekstremno ter predvsem predaleč, da prav nič od tega ne drži. Predvsem ni ekstremno, saj je nivo smučanja prilagojen znanju skupine in varnost je kot vselej na prvem mestu.

Freeride:5 out of 5 stars
Proge:5 out of 5 stars
Kondicija:4 out of 5 stars

Rocky Mountains – Skalno gorovje v Britanski Kolumbiji in Alberti je dom samih smučarskih superlativov. Najbolj znan med njimi je zagotovo  “champagne powder”, svež suh sneg,  za katerega resnično drži, da je penast kot šampanjec in ko ga enkrat izkusiš je tako kot pravi slovenski band big foot mama, enostavo čutiš potrebo po še. Če pa si privoščiš Heli-skiing, je pa samo še, še, še, še…

CATski in HELIski?

V Skalnem gorovju je kar nekaj, morda na prvi pogled po številu žičnic, zelo majhnih smučišč, ki pa ponujajo ogromno terena, vključno s spusti z več kot 1000m višinske razlike zahtevnosti vseh stopenj. Med njimi so tudi olimpijska prizorišča in prizorišča svetovnih pokalov. Največja razlika med smučišči v Alpah je ta, da proge predstavljajo manjšinjski delež kontoliranega in varovanega smučišča, večinski delež pa je namenjen smučanju po neobdelani snežni površini. V kolikor zraven dodamo še dejstvo, da je Heliski in Catski operaterjev več kot je smučišč, je kot na dlani, da bomo smučali v smučarskemu raju. In kaj končno je že Heliski oz. Catski? Gre za smučanje izven urejenih prog, daleč od smučišč, kjer vas na vrh hriba namesto žičnic zategne kar helikopter oz. vsem poznani “ratrak” oz teptalni stroj. Še najpomembnejše, hrib na katerega ste prileteli s helikopterjem, je v tistem trenutku samo naš!

Burgerji na tisoč in en način, lokalna piva, slanina z jajci za zajtrk, steaki in sproščeno druženje z domačini so le delčki druge – večerne plati kanadske medalje.

Vsi smučarji in navdušenci nad smučanjem, to je popotovanje, ki si ga preprosto morate privoščiti.

Za upad navdušenja nad domačimi smučišči ne odgovarjamo. Kanada vas bo preprosto zasvojila.

 

Program:

1. DAN

Na letališču v Calgary-ju vas bo že čakala Perfectride ekipa z dobrodošlico. Med transferjem po čarobni pokrajini, sledi obvezno presenečenj s slovenskim pridihom. Ko prispemo do hotela v Jasperju in namestitvi v sobe pride na vrsto zabaven spoznavni vecer in test kanadske prehrane. V izogib daljšemu “Jetlegu”, se zvečer odpravimo še na lov za severnim oz. polarnim sijem.

2. DAN

Pa kratkem jutranjem transferju do smučišča Marmot Basin, sledi spoznavanje s pravim kanadskim puhcem ter prva osnovna navodila o ravnanju na in izven smučišča.  Po prvih uvodnih zavojih sledijo tudi prvi smučarski nasveti za prilagoditev in izpopolnitev tehnike in priprava na prvi vrhunec popotovanja.

3. DAN

To je dan za extra avanturo!!! Na podlagi izkušenj preteklih popotovanj in lanske sezone nas čaka smučarski dan presenečenja. Pred samim začetkom dneva še obvezni osnovni napotki za obnašanje v celem snegu in predstavitev lavinske opreme in njene uporabe. Proti večeru se odpravimo nazaj v Jasper. Večerna zabava z lokalci in nočitev.

4-6. DAN

Smučanje po izvrstnih progah, po še boljših terenih izven urejenih smučišč in ob primernih razmerah ter volji, dodamo še kak krajši vzpon na turnih smučeh. Smučanje z vodnikom v majhnih skupinah bo zagotovo pripomoglo k temu, da boste na smučanju še bolj uživali, bilo še bolj samozavestni in seveda pripravljeni na največjo avanturo tega popotovanja. Na izbiro bomo imeli smučišča kot so Marmot Basin, Lake Louise, Sunshine Village in Panorama. Preizkusili bomo tudi kako lahko izgleda CATski.

7. DAN

HELISKI

Primerno za vse rekreativce! Pod vodstvom izkušenega kanadskega vodnika in s smučmi, ki avanturo tako olajšajo, da je strah res popolnoma odveč. Leteti s helikopterjem je svojevrstna izkušnja, ki si jo zapomniš za vse življenje da o unikatnih sledeh, ki jih boste pustili v snegu niti ne govorimo.

Zvečer prihod v Banff in nadaljevanje apres ski party-ja z ROCK glasbo v živo.

8. DAN

V jutranjih urah odhod proti Calgary-ju. Sledi shopping in odhod na letališče ter povratek domov.

Že zagotovljena termina Kanada-Heliskiing:
10. – 17. 3. & 17. – 24. 3.2024

British Columbia/Alberta – Canada

CENA: 3.390,00 EUR

V ceno je vključeno:
LETALSKI prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Trst/Benetke/Ljubljana/Zagreb – Calgary(Kanada, Britanska Kolumbija), Calgary (Kanada, Alberta) – Benetke/Ljubljana/Zagreb,
TRANSFER z avtomobili do posameznih destinacij v Kanadi,
SMUČARSKE VOZOVNICE (4 dni) + CATski taster in Panorama
NAMESTITEV v izbranih apartmajih in hotelih na osnovi bivanja dveh oseb v eni sobi,
ORGANIZACIJO IN VODENJE potovanja,
POLNO KOŠAROV NASVETOV glede vašega smučanja.

NEOBVEZNA DOPLAČILA:
HELIski – 999 EUR
dodatne smučarske vozovnice, namestitev v enoposteljnih sobah, zavarovanje z asistenco v tujini,zavarovanje za odpoved potovanja.

za INFO, PODROBNOSTI & REZERVACIJO nam prosimo pustite kratko sporočilo kako vas lahko kontaktiramo.