JAPONSKA SMUČANJE / JAPAN SKI ROAD TRIP 2024

JAPONSKA  oziroma BREZA-LAND predstavlja zaradi svoje oddaljenosti, popolnoma drugačne kulture, posebnih geografskih značilnosti in stabilnega zimskega vremena z obilo snega, že dolgo načrtovani cilj v karieri vsakega smučarsekga navdušenca. Letos bomo raziskovali severni otok Hokkaido, predvsem njegove manj znane in bolj skrite kotičke. Od nekaj čez 100 še delujočih smučišč na otoku Hokkaido jih bomo presmučali 5 in si privoščili še pravo CAT SKIING avanturo. Smučanje na Japonskem bo nepozabna izkušnja.

Vas zanima kako semo se imeli januarja 2019?

Freeride:4 out of 5 stars
Proge:4 out of 5 stars
Kondicija:3 out of 5 stars

Japonska – dežela vzhajajočega sonca

日本 Nippon ali Nihon, formalno 日本国 Nihhon-koku »Japonska država«) je otoška država na daljnem vzhodu. Japonsko ime za državo pomeni »izvor sonca«, od koder izhaja sinonim »dežela vzhajajočega sonca«. “Japow”, ki nas bolj zanima, pa je zloženka besed Japan in Powder oz. mi bi po domače rekli Japonski pršič. Znan je daleč naokrog, še najbolj priljubljen pa je med Avstralci saj jim Japonska predstavlja najbližjo smučarsko destinacijo na severni polobli, kamor se trumoma odpravljajo v najbolj znana in največja smučišča kot je Niseko, zato se na našem popotovanju po Japonski posvečamo bolj skritim in manj znanim biserom.

Japow

Januarja je v povprečju 20 snežnih dni, kar pomeni, da se snežna oddeja odebeli v povprečju 20 krat z edinstvenim puhcem. Dovolj velika verjetnost, da bo uspelo tudi nam.

Kako izbiramo smučišča, ki jih obiščemo? – Na izbiro smučišč vpliva kar nekaj dejavnikov. Vremenske in snežne razmere, višinska razlika, raznolikost terena, dostopnost do freeride terenov, obiskanost (izogibamo se preveliki gneči), avtentičnost (saj zato smo tukaj) in dolžina transferja med posameznimi smučišči.

Pestra in za nas morda kdaj tudi nenavadna kulinarika vas bo navdušila, prijaznost domačinov vam bo zlezla pod kožo in zagotovo niste vedeli, da se da odlično smučati v prostranih brezovih gozdovih.

Vsi smučarji in navdušenci nad smučanjem, to je smučarsko popotovanje, ki ga preprosto morate uvrstiti na svoj spisek želja.

Japan Ski Road Trip program:

1. DAN – 19.1.2024

Zbor na bližnjem letališču in polet preko Tokya v Sapporo.

2. DAN – 20.1.2024

Pristanek letala  v Sapporu in transfer do Furana. Nastanitev v hotelu in družabni prvi spoznavni večer ob prvi japonski večerji

3. DAN – 21.1.2024

FURANO

Po zajtrku in uvodnem sestanku, transfer do bližnjega smučišča. Predstavitev smučišča in resorta ter prva osnovna navodila o ravnanju na in izven smučišča. Na Japonskem je tudi to malce drugače kot smo navajeni v Evropi. Sledi prvi stik s pravim puhcem, uvodni zavoji in prvi smučarski nasveti za prilagoditev in izpopolnitev tehnike. Po smučanju vrnitev v isti hotel.

4. -6. DAN – 22.-24.1.2024

Jutranjemu obedu vedno sledi predstavitev načrta za dan, ki je pred nami. Najboljše snežne in vremenske razmere, varnost in vzdušje ekipe so pomembni dejavniki ki vplivajo kako in kje bomo preživeli smučarski dan.

Ko se bomo že dodobra spoznali z japonskim snegom in s kar nekaj različnimi smučišči bomo misli že usmerjali na pravi japonski CAT-SKIING, ki bo sledil v nadaljevanju! Najeli bomo ratrak, ki nas bo namesto žičnice vozil nazaj na vrh hriba. Nepozabno bo!

Vsak večer sledi analiza dne ob vedno znova nepozabnem spoznavanju skrivnosti japonske kulinarike.  V Sapporu, glavnemu mestu Hokkaida se podamo na lov za najboljši Ramen na otoku.

7. in 8. DAN – 25. in 26.1.2024

5. in 6. dan smučanja si bomo pustili za posladek in se odpravili tja, kjer bo glede na vremenske in snežne razmere najboljše. Imamo kar nekaj izbire. Osmi dan zvečer si bomo privoščili prvega od poslovilnih večerov, ko se bomo poslovili od smučanja na Japonskem. Poslavljali se bom od Hokkaida in se pripravili na Tokyo.

9. DAN – 27.1.2024

Odhod do letališča  v Sapporu in let v Tokyo. Ogled nepredstavljivo drugačnega velemesta.

Zvečer sledi spoznavanje z nočnim življenjem velemesta in 2. poslovilni in zadnji večer našega druženja na Japonskem :-)

Nočitev v Tokyu.

10. DAN – 28.1.2024

Odhod na letališče in polet proti Evropi. Prihod v bližino naših krajev proti večeru še isti dan.

Že zagotovljen termin Japan Road Trip:
19. – 28. januar 2024

Japonska – Prefektura Hokkaido

CENA: 3.490 EUR

V ceno je vključeno:
LETALSKI prevoz v ekonomskem razredu na relaciji BENETKE/TRST/LJUBLJANA/ZAGREB – TOKIO – SAPPORO – TOKIO – BENETKE/TRST/LJUBLJANA/ZAGREB
TRANSFER z avtomobili/kombiji do posameznih destinacij na Japonskem,
SMUČARSKE VOZOVNICE (5 dni)
NAMESTITEV v izbranih apartmajih in hotelih na osnovi bivanja dveh oseb v eni sobi,
ORGANIZACIJO IN VODENJE potovanja,
VODENJE po smučiščih in izven urejenih prog v majhnih skupinah,
POLNO KOŠAROV NASVETOV glede vašega smučanja.

CAT – SKIING

En dan na turi se bomo udeležili tako imenovanega cat-skiinga, kjer nas bo namesto sedežnice na vrh hriba vozil ratrak. Ratrak je rezerviran za nas, zraven pa bomo dobili še dodatnega lokalnega vodiča. Čaka nas 6 – 10 fur, kar bo odvisno le od nas samih.

Cena:  539 EUR/osebo

OSTALA NEOBVEZNA DOPLAČILA:

  • namestitev v enoposteljnih sobah,
  • zavarovanje z asistenco v tujini,
  • zavarovanje za odpoved potovanja.

za INFO, PODROBNOSTI & REZERVACIJO nam prosimo pustite kratko sporočilo kako vas lahko kontaktiramo ali izpolnite naslednji prijavni obrazec.