Kanada BC powder highway, marec 2017

PERFECTRIDE ROAD TRIP 2017

Marca smo se odpravili na potepanje po britanski Kolumbiji in sosednji Alberti, kjer se je v glavnem mestu Alberte, Calgary-ju naše potovanje tudi začelo in končalo. Kanada, smučanje, heliskiing, zabava, prihajamo!

Termometer je kazal -17. Brrrr. A bolj ko smo se z minibusom bližali Ferniju višje so bile temperature. Dober znak? Bolj kot ne sem se s tem ubadal očitno le jaz, kajti vzdušje v minibusu je bilo popolno. Lahko rečem kar otročje razigrano. Vsi z zelo resnimi službami so to sedaj pustili za sabo. Naj se avantura končno začne!

Fernie

Naša dvodnevna postaja. Nastanitev smo si izbrali neposredno na smučišču, da smo bili lahko kar se da fleksibilni. Če se komu ni dalo več, do sobe ni bilo daleč. Zjutraj nas je zbudilo tisto grozno škrabljanje po strehi, ko takoj veš, da ni sneg. F___!

1. in 2. smučarski dan. Prvi jutranji briefing je potekal malo bolj počasi, saj se na mokro sivino, ki je vela zunaj, ni nikomur pretirano mudilo. Skoraj nihče ni pomislil, da se dvignemo za 1000m in da je že malo višje zgodba popolnoma drugačna. Nič za to. Umirjeno smo se pripravili, določili “Buddy-je”, natresli nekaj nasvetov in pravil ter se le odpravili med prve kaplje…, ki so jih kmalu zamenjale snežinke. Najprej tiste velike, mokre, nato pa vse bolj drobne in suhe. Woo hoo!!!!

Pod Fernie lahko zapišem samo še to, da smo imeli dva dni popolne uživancije.

Panorama

Po dvourni vožnji iz Fernie-ja in dobri začetni dozi dobre smučarije je skupina delovala že kot celota. Tako smo zvečer vsi združili moči in se, kot se za Slovence sredi Kanade spodobi, zabavali pozno v noč. Nova poznanstva, nove zgodbe, in vsi že polni vtisov. Bilo je že zgodaj zjutraj, ko smo se poskrili po sobah. Tretji dan smučanja je namenjen raziskovanju smučišča Panorama, ki premore kar 1400m višinske razlike in delavnici spoznavanja lavinskih razmer in reševanju zasutega izpod plazu in psihični pripravi na veliki dan, ki sledi. Celca v Panorami ni bilo, so nas pa navdušile dolge in široke proge, ki so bile popolnoma prazne. Psihična priprava na heliskiing je med drugim vsebovala:

  • shopping
  • namakanje v vročih bazenih sredi Panorame
  • glasbena tombola (za znoret hecno in retro)
  • nekaj vitamina B v lokalnem pubu v zmernih količinah

Heliskiing

4. smučarski dan. Noro, nepozabno in zelo zasvajujoče. Vsi PRESREČNI!!!

Kicking Horse

Kratka vožnja iz Panorame je minila kot bi mignil. Vrhunec je bil uspešno za nami. Ob večernem proslavljanju je pa malokdo vedel, da sledi še eden….

5. smučarski dan. Čez noč ga je nasulo in Kicking Horse je enostavno povedano Raj z veliko začetnico. Še za medveda Boo-ja je dobro poskrbljeno.

Bannf

Iz Kicking Horsa smo se preselili v sam center Bannfa, ki se nahaja v istoimenskem nacionalnem parku. PRELEPO. Zvečer smo se oblekli v zeleno in odšli proslavljat dan svetega Patrika. Band ga je dobro žgal!

6. smučarski dan. Shopping ali pa smučanje v Sunshine Village-u. Nekje smo se dali na pol pol. Do Calgary-ja je dve uri vožnje in čaka nas še saturday night fever :-).

Calgary

Obvezno na Steak z veliko začetnico in na pub crawl po 17. aveniji.

Po zajtrku odhod iz hotela direkt v še zadnji shopping, ki se je za vse, ki smo si prišparali nekaj prostora v torbah zares izplačal! Pozno popoldanski let do Amsterdama je bil prekratek, da bi lahko strnil vse vtise, tistega do Zagreba sem pa itak prespal. Bilo je nepozabno in komaj čakam da se spet vidimo naslednje leto.

Prijave že sprejemamo tukajle.

 

Ena misel na “Kanada BC powder highway, marec 2017”

Komentarji so onemogočeni.