Kanada BC »POWDER HIGHWAY«

PERFECTRIDE ROAD TRIP 2014

Marca smo se odpravili na 8 dnevni potep z avtodomi po Canadian Rocky Mountains. Že prvi dan smo se naučili, da bo meso in fast food eden izmed naših stalnih sopotnikov. Avanturo smo začeli v Kicking Horse mountain resort-u kjer smo se dva dni trudili uničiti še zadnje »flanke« celca. Regija smučišča je res ogromna in pri vsakem spustu opraviš skoraj 1000m višine. Najbolj se nam je v spomin vtisnil dvig v Blue Haeven, kjer smo skozi kložo vstopili na divje območje svežega snega…

Naslednja postaja je bila Revelstoke, kjer nam je bilo s puhcem prizanešeno, smo pa zato izkoristili priložnost in preizkusili njihove uradne proge in ugotovili da blestijo tudi v tem. Opravili smo še kratek tečaj kako ravnati v primeru plazu in se odpravili na vrhunec potovanja, Heli-ski.

Nervoza je bila prisotna že v jutranjih urah in po kratkem briefingu, smo se v skupinah po 4 odpravili v helikopterje. Odložili so nas na vrhu gore in veselje se je lahko začelo. Prepričan sem, da si bodo Slovence zapomnili, saj smo našega vodiča gnali do skrajnih mej  enostavno je tako dobro. da nočeš nehat. Najboljše razmere smo imeli na območju »Burned forest« kjer je pred leti pustošil požar, za seboj pa pustil le ožgana debla. Odlična vidljivost in globok sneg sta avanturo še dodatno popestrila. Po opravljenih 12 vožnjah in ko se je dan že prevešal v pozno popoldne, je bilo veselja konec. Na hitro smo se še poveselili v lodgu, strnili naše vtise in se odpravili naprej proti Panorami.

Sonce je bil naš stalni spremljevalec, le tu si je vzel dopust. Vendar nas po tako dobrem heliju to sploh ni motilo. Zadnji dan smo se odpravili v Sunshine Village, ki blesti po dveh velikih »bowlah« in kjer je spust res adrenalinski. Malce plezanja po skalah in visokega utripa in že se znajdeš v globokem snegu in nepredstavljivih prostranstvih. Delirium dive in Wild west sta kuloarja zaradi katerih je bil obisk neprecenljiv. Sledila je samo še pot proti Calgaryu in še zadnji prost večer, kjer smo spoznavali lepote 17. avenije, kjer je večerno življenje res živahno. Naslednje jutro pa smo po nujni jutranji kavici opravili še kratek šoping in se počasi vkrcali nazaj na letalo za Slovenijo. Bilo je lepo in komaj čakam da se spet vidimo naslednje leto.

Prijave že sprejemamo tukajle.

Primož Figar, Perfectride