Kanada Powder Highway TRIP

V karieri vsakega ljubitelja smučanja ima Kanada posebno mesto. Je zagotovo na marsičigavem spisku želja a se morda na prvi pogled zdi nedosegljivo, prezahtevno, predrago in predvsem predaleč. Nič od tega ne drži.

Freeride:5 out of 5 stars
Proge:5 out of 5 stars
Kondicija:4 out of 5 stars

Rocky Mountains – Skalno gorovje v Britanski Kolumbiji je dom samih smučarskih superlativov. Najbolj znan med njimi je zagotovo  “champagne powder”, svež suh sneg,  za katerega resnično drži, da je penast kot šampanjec in ko ga enkrat izkusiš je tako kot pravi slovenski band big foot mama, enostavo čutiš potrebo po še. Če pa si privoščiš Heli-skiing, je pa samo še, še, še, še…

Beautiful BC,

kot piše na vsaki avtomobilski registrski tablici v Britanski Kolumbiji ponuja tudi smučišča, ki so morda na prvi pogled po številu žičnic majhna, a ponujajo ogromno terena, vključno s spusti z več kot 1000m višinske razlike zahtevnosti vseh stopenj, olimpijskimi prizorišči, prizorišči svetovnih pokalov, in nenazadnje ponujajo veliko možnosti za spoznavanje smučanja izven urejenih prog, ki so za razliko od Evrope tudi uradno del smučišča. Fernie, Panorama in Kicking Horse so smučišča, ki bodo spremenili vaš pogled na smučanje. V rezervi pa so še Lake Louise, Revelstoke in Sunshine Village.

Burgerji na tisoč in en način, lokalna piva, slanina z jajci za zajtrk, steaki in žurka za dan svetega Patrika so le delčki druge – večerne plati kanadske medalje.

Vsi smučarji in navdušenci nad smučanjem, to je popotovanje, ki si ga preprosto morate privoščiti.

Za upad navdušenja nad domačimi smučišči ne odgovarjamo. Kanada vas bo preprosto zasvojila.

Vas zanima kako smo se imeli marca 2017?

Kanada Powder Highway program:

1. DAN

Po pristanku v Calgary-ju nas prvi dan čaka prijetna voznja do nase prve postaje – Fernie. Po namestitvi v sobe pride na vrsto zabaven spoznavni vecer in test kanadske prehrane. (Letalo, H)

2. DAN

Jutranji kickoff, predstavitev smučišča in resorta ter prva osnovna navodila o ravnanju na in izven smučišča.  Smučanje v Ferniju ter prvi stik s pravim puhcem, uvodni zavoji in prvi smučarski nasveti za prilagoditev in izpopolnitev tehnike.

3. DAN

Smučamo Fernie ali Kimberley. Odkrivanje prog izven urejenih strmin za tiste, ki si to želijo. Delavnica osnov freeride smucanja ter osnovni napotki za obnasanje v celem snegu in predstavitev lavinske opreme. Proti večeru se odpravimo na naslednjo destinacijo 200km oddaljeno Panoramo. Večerna zabava in nočitev.

4. DAN

Panorama je bilo včasih tradicionalno prizorišče svetovnega pokala, spoznavanje terena in psihološka priprava na užitke ki nas čakajo na Heliski avanturi.

5. DAN

HELI SKI

Primerno za vse rekreativce! Pod vodstvom izkušenega kanadskega vodnika in s smučmi, ki avanturo tako olajšajo, da je strah res popolnoma odveč. Leteti s helikopterjem je svojevrstna izkušnja, ki si jo zapomniš za vse življenje da o unikatnih sledeh, ki jih boste pustili v snegu niti ne govorimo.

Zvečer prihod v Golden in nadaljevanje apres ski party-ja.

6. DAN

Kicking Horse
Pestra ponudba varnih prog izven urejenega smučišča je odlika s katero se lahko pohvali to smučišče. Premagovanje 1000m višine v eni vožnji je le za najbolj vzdržljive. Zvečer se selimo v Bannf, ki se nahaja v nacionalnem parku in je prava poslastica tako v estetskem kot tudi družabnem vidiku.

7. DAN

Rezervni dan za smučanje, oglede, dodatne izlete. Odločitev glede na razpoloženje, vreme in ostale pomembne okoliščine. Popoldne vožnja do Bannf-a in istoimenskega nacionalnega parka. Sledi Banff Friday/Saturday night fever in St. Patricks party z živo muziko. Nočitev v hotelu v centru mesta.

8. DAN

V jutranjih urah odhod proti Calgary-ju. Sledi shopping in odhod na letališče ter povratek domov.

Že zagotovljen termin Kanada-heliskiing:
12. – 19.marec 2022

British Columbia – Canada

CENA: 2.890,00 EUR

V ceno je vključeno:
LETALSKI prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Benetke/Ljubljana/Zagreb – Calgary (Kanada, Alberta) – Benetke/Ljubljana/Zagreb,
TRANSFER z avtomobili do posameznih destinacij v Kanadi,
SMUČARSKE VOZOVNICE (4 dni)
NAMESTITEV v izbranih apartmajih in hotelih na osnovi bivanja dveh oseb v eni sobi,
ORGANIZACIJO IN VODENJE potovanja,
POLNO KOŠAROV NASVETOV glede vašega smučanja.

NEOBVEZNA DOPLAČILA:
Cat skiing, heli skiing, dodatne smučarske vozovnice, namestitev v enoposteljnih sobah, zavarovanje z asistenco v tujini, zavarovanje za odpoved potovanja.

COVID 19 in VSTOP v Kanado:
Za vstop v Kanado je potrebno izpolnjevati 2 pogoja. Polno precepljenost in negativen PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur. Potnik mora za ta dokazila poskrbeti sam. Priporočamo EU digitalno potrdilo o cepljenju in PCR opravljen pri enem za to pooblaščenem izvajalcu v Sloveniji.

Uradna pojasnila Kanadske vlade glede vstopa v državo boste našli TUKAJ

za INFO, PODROBNOSTI & REZERVACIJO nam prosimo pustite kratko sporočilo kako vas lahko kontaktiramo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.