PERFECTRIDE ROAD TRIP marec 2019

Zadnji teden marca 2019 smo se že 7. po vrsti odpravili v Kanado na smučarsko potepanje po Britanski Kolumbiji in sosednji Alberti. Vsakič z novimi gosti in vsakič tudi z nekaj gosti-povratniki. Jim bo druga izkušnja ravno tako dobra kot prva?

Skupina 10 smučarskih navdušencev je bila zbrana iz vseh vetrov. Nekateri so se nam pridružili, brez da bi koga od nas prej tudi poznali. Mogoče, da je bilo prisotno tudi nekaj skrbi, kako se bomo ujeli. Skrbi so bile popolnoma odveč. Bilo je fenomenalno! In za tiste ki so bili že z nami že drugič, je bilo še boljše kot prvič!

Fernie

Za učinkovit ice breaker se je izkazala Kranjska klobasa na slovensko-kanadski način. Tradicionalno darilo prijateljev, Slovencev iz Calgary-ja, kamor so prišli s trebuhom za kruhom nekaj desetletij nazaj.

Prvi smučarski dan. Jutranji briefing je potekal malo ležerno, saj nam je sivo nebo in pozitivne temperature odvzelo nekaj začetne zagnanosti. Nič za to. Ko smo se dodobra spoznali, imeli pravo delavnico reševanja zasutega iz plazu in se dodobra spoznali se je pokazalo sonce. Ni bil ravno pršič, je bil pa odličen firn. Woo hoo!!!!

Ob izteku

Panorama

Po dvourni vožnji iz Fernie-ja in dobri začetni dozi dobre smučarije je skupina delovala že kot celota. Tako smo zvečer vsi združili moči in se, kot se za Slovence sredi Kanade spodobi, zabavali pozno v noč. Nova poznanstva, nove zgodbe, in vsi že polni vtisov. Bilo je že zgodaj zjutraj, ko smo se poskrili po sobah. Tretji dan smučanja je namenjen raziskovanju smučišča Panorama, ki premore kar 1400m višinske razlike in delavnici spoznavanja lavinskih razmer in reševanju zasutega izpod plazu in psihični pripravi na veliki dan, ki sledi. Celca v Panorami ni bilo, so nas pa navdušile dolge in široke proge, ki so bile popolnoma prazne. Psihična priprava na heliskiing je med drugim vsebovala:

  • shopping
  • namakanje v vročih bazenih sredi Panorame
  • glasbena tombola (za znoret hecno in retro)
  • nekaj vitamina B v lokalnem pubu v zmernih količinah

Heliskiing

4. smučarski dan. Noro, nepozabno in zelo zasvajujoče. Vsi PRESREČNI!!!

Kicking Horse

Kratka vožnja iz Panorame je minila kot bi mignil. Vrhunec je bil uspešno za nami. Ob večernem proslavljanju je pa malokdo vedel, da sledi še eden….

5. smučarski dan. Čez noč ga je nasulo in Kicking Horse je enostavno povedano Raj z veliko začetnico. Še za medveda Boo-ja je dobro poskrbljeno.

Bannf

Iz Kicking Horsa smo se preselili v sam center Bannfa, ki se nahaja v istoimenskem nacionalnem parku. PRELEPO. Zvečer smo se oblekli v zeleno in odšli proslavljat dan svetega Patrika. Band ga je dobro žgal!

6. smučarski dan. Shopping ali pa smučanje v Sunshine Village-u. Nekje smo se dali na pol pol. Do Calgary-ja je dve uri vožnje in čaka nas še saturday night fever :-).

Calgary

Obvezno na Steak z veliko začetnico in na pub crawl po 17. aveniji.

Po zajtrku odhod iz hotela direkt v še zadnji shopping, ki se je za vse, ki smo si prišparali nekaj prostora v torbah zares izplačal! Pozno popoldanski let do Amsterdama je bil prekratek, da bi lahko strnil vse vtise, tistega do Zagreba sem pa itak prespal. Bilo je nepozabno in komaj čakam da se spet vidimo naslednje leto.

Prijave že sprejemamo tukajle.